Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Titel

Van 17 september tot en met 17 oktober 2013 organiseert het Museum Dr. Guislain een maand lang activiteiten rond geestelijke gezondheidszorg.

Hoofdtekst

Geestelijke gezondheidszorg: geschiedenis en actualiteit.”

17 september tot 17 oktober 2013
 
 
Geachte heer,
Geachte mevrouw,
 
Beste collega,
 

 

 
Van 17 september tot en met 17 oktober 2013 organiseert het Museum Dr. Guislain een maand lang activiteiten rond geestelijke gezondheidszorg. Elke dinsdag en donderdag zal er een lezing zijn die een beeld schetst van de geestelijke gezondheidszorg vandaag. Daarnaast zijn er ook rondleidingen te volgen en films te bekijken. Naast rondleidingen in de Geschiedenis van de psychiatrie en Outsiderkunst zijn er uitzonderlijk in die periode ook gecombineerde rondleidingen in de permanente collectie en de tijdelijke tentoonstelling In alle staten (zie folder in bijlage).

 

                                 
 
Als bijlage vindt u alle info rond de lezingen en een inschrijvingsformulier met de mogelijke data. Om in te schrijven mailt u dit formulier ingevuld terug naar info@museumdrguislain.be.
 
Plan ook een bezoek in het voorjaar 2014 in de tijdelijke tentoonstelling ‘Oorlog en Trauma’, die loopt van 1 november 2013 tot en met 30 juni 2014. ‘Oorlog en trauma’ is een samenwerking tussen Museum Dr. Guislain en In Flanders Fields Museum te Ieper. Een dubbeltentoonstelling die tegelijkertijd in Ieper én in Gent plaatsvindt. De locaties zijn direct verbonden met ‘oorlog’ en ‘trauma’, het zijn beide ‘lieux de mémoire’: één op de plaats van de oorlog en het front en één op de plaats waar de psychiatrie en het psychische lijden in ons land voor het eerst ‘erkend’ werden. ‘Oorlog en Trauma’ vraagt duidelijk dat de aandacht bij de herdenking van de Eerste  Wereldoorlog, ook 100 jaar later, vooral uitgaat naar het lot van de mensen. Indien u meer info wenst, mail dan naar info@museumdrguislain.be.
 
 
Laat ons weten indien je geïnteresseerd bent in één van de lezingen ,
We hopen jullie te mogen ontvangen in het Museum Dr. Guislain.
 
 
Hartelijke groet,
 
Kristine Timperman                                                              Eline Van de Voorde
Publiekswerking en communicatie                                        Publiekswerking en communicatie
 
 
 
Museum Dr. Guislain
Jozef Guislainstraat 43
B - 9000 Gent
t +32 (0)9 216 35 95
f +32 (0)9 216 35 35
 
 

 

Verloopt

18/10/2013

Bijlagen

folder_zomer2013_rectoverso.pdf    
formulier inschrijving.pdf    
Programma en Praktische Info.pdf    
Gemaakt om 4/09/2013 15:39 door De Mey Marianne
Laatst gewijzigd op 4/09/2013 15:40 door De Mey Marianne