Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Titel

17 oktober - Werelddag van Verzet tegen Armoede - uitnodiging actiemiddag op het Sint-Pietersplein

Hoofdtekst

 

17 oktober is de Werelddag van Verzet tegen Armoede. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht besteed aan het onrecht armoede en de vele slachtoffers. 
Ook in ons land treden verenigingen waar armen het woord nemen naar buiten en roepen de brede publieke opinie op om de strijd aan te binden met armoede.
In Gent sloegen enkele organisaties de handen ineen om een brede verzetsdag te organiseren op het Sint Pietersplein aan de Steen van de Mensenrechten.
 
Verzetsdag op het Sint-Pietersplein
 
Alle Gentse armoedeverenigingen, de Stad en het OCMW sloegen de handen in elkaar en bieden vanaf 16 uur een divers aanbod van activiteiten en randanimatie aan. Er wordt ernstig gedebatteerd over het armoedebeleid, maar evengoed kan je een demonstratietraining van de KAA Ghent Blue White of een kookworkshop bijwonen. Je  kan een fototentoonstelling bezoeken en de verenigingen waar armen het woord nemen beter leren kennen.  
Breng op 17 oktober je witte lakens mee naar het Sint-Pietersplein en knoop samen de strijd aan tegen armoede. Om de ambitie in armoedebestrijding in de verf te zetten wordt rond 18.30 uur gestreefd om het wereldrecord witte lakens knopen te verbreken. Een ludieke actie met een ernstige boodschap van solidariteit en overtuiging!
Er is doorlopend van 16 tot 19 uur (kinder)animatie met de pretcamionette, grime, muziek, hapjes en nog veel meer.
 
Om 19 uur:
Herdenking waarop mensen met en zonder armoede-ervaring getuigen. De herdenking staat dit jaar in het thema van ‘recht op huisvesting’.
 
Om 20 uur:
Iedereen is welkom op de receptie in de Wintertuin van de Artevelde Hogeschool, Campus Kantienberg.
 
Je vindt de flyer met het uitgebreide programma als bijlage terug.
 
Samenwerking
De Werelddag van verzet tegen armoede is een samenwerking tussen:
Beweging van Mensen met Laag Inkomen en Kinderen / De Zuidpoort / Vzw SIVI / OCMW Gent / Stad Gent / Samenlevingsopbouw Gent / Voetbal in de Stad / Victoria Deluxe / Intercultureel Netwerk Gent / KRAS Gent / CAW Oost-Vlaanderen / ABVV Oost-Vlaanderen / ACV Oost-Vlaanderen

 

Verloopt

18/10/2013

Bijlagen

werelddag verzet armoede - flyer.pdf    
Gemaakt om 16/10/2013 12:01 door De Mey Marianne
Laatst gewijzigd op 16/10/2013 13:31 door De Mey Marianne