Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Titel

Uitnodiging - Werelddag van Verzet tegen Armoede op 17 oktober 2014

Hoofdtekst

Dagtegenarmoede.jpg
17 oktober is al meer dan 25 jaar de Werelddag van Verzet tegen Armoede. Ook in ons land treden armoedeverenigingen naar buiten en roepen de brede publieke opinie op om de strijd aan te binden met armoede.

In Gent sloegen heel wat partners, waaronder Stad, OCMW en tal van sociale organisaties, de handen in elkaar om een groot evenement te organiseren onder de Stadshal. We roepen iedereen op om massaal aanwezig te zijn!

 

Brede verzetsdag met groot evenement

Dit jaar brengen de organisatoren een groots en gevarieerd programma onder de Stadshal. Daarnaast blijft ook de herdenking voor slachtoffers van armoede op het Sint-Pietersplein bestaan.

 
Programma Stadshal

 

Het motto van de Dag tegen armoede 2014 is 'ARMOEDE IS GEEN EIGEN KEUZE'. Dit wordt vanaf 16 uur onder de Stadshal in de verf gezet met een mix van optredens, getuigenissen, (kinder)animatie, infostands en nog veel meer. Flip Kowlier, Patrick Riguelle, Pieter Jan De Smet en Junior Bauwens zijn slechts enkele van de artiesten en bekende Vlamingen die een bijdrage leveren. Ondermeer Villa Voortman en The Gipsy Wolves vliegen er muzikaal in.

 
Om 20 uur kan je ook nog de film 'The Gold Rush' van Charlie Chaplin meepikken, want ook het Filmfestival werkt dit jaar mee om aandacht te vragen voor de strijd tegen armoede. In deze klassieker speelt Chaplin de rol van een arme zwerver die op zoek gaat naar goud. De film was wereldwijd een gigantisch succes. Tip: gezien de film in openlucht vertoond wordt zorg je best voor aangepaste kledij en/of dekentje zodat je volop kan genieten van de voorstelling.
  
Programma Sint-Pietersplein
Om 19 uur houdt de Beweging van Mensen met Laag Inkomen en Kinderen (BMLIK) op het Sint-Pietersplein de jaarlijkse herdenking van slachtoffers van armoede en uitsluiting. Aansluitend gaan zij in optocht naar de Stadshal, om bij het programma daar aan te sluiten.

 

Bekijk het volledige programma op www.armoedebeleidgent.be en vind ons leuk op facebook/Dag van Verzet tegen Armoede Gent, http://goo.gl/2AS9Ly

 

Hang een laken uit je raam

Het nationaal symbool van deze dag is een wit geknoopt laken als teken van 'uitbreken uit armoede'. Zoals elk jaar vragen we om een wit geknoopt laken uit het raam te hangen als gezamenlijk teken dat men samen de strijd wil aanbinden tegen armoede.
Meer informatie over deze oproep kunt u hier terugvinden.

 

 

 

 

Verloopt

18/10/2014

Bijlagen

Gemaakt om 30/09/2014 14:52 door De Mey Marianne
Laatst gewijzigd op 7/10/2014 16:42 door De Mey Marianne