Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Titel

Uitnodiging Dag van het sociaal wonen - 19 november 2016

Hoofdtekst

Beste
 
Gensh (Gents Netwerk sociale huurders) nodigt jullie graag uit naar de dag van het sociaal wonen op zaterdag 19 november 2016, in de zebrastraat.
In bijlage vinden jullie onze flyer. Deze dag is VOOR en MET sociale huurders. Indien u sociale huurders kent, wilt u hen informeren over deze dag?
 
Meer info:
 
Dag van het Sociaal Wonen
19/11/2016, Zaal Zebrastraat van 14 tot 18 uur
 
Op zaterdag 19 november 2016 is het weer zover: het GEnts Netwerk van Sociale Huurders (GENSH) organiseert, dankzij de steun van Stad Gent en in samenwerking met de Gentse sociale huisvestingsmaatschappijen en diverse diensten, de ‘Dag van het Sociaal Wonen’. De dag staat in het teken van animatie, participatie en informatie. Er heeft een informatiemarkt en talentenbeurs plaats. Aan de informatiebeurs werken een tiental organisaties en diensten mee. Bij hen kom je alles te weten over sociaal wonen:  veiligheid, overlastbestrijding, premies voor huurders, rechten en plichten van huurder en van de verhuurder, energiebesparende maatregelen, hersteldiensten, korting op vrijetijdsbesteding en nog véél meer.
 
Op de talentenbeurs stellen huurders een grote variëteit aan talenten tentoon (schilderijen, drukkunst, handwerk … ). Wie meer houdt van zingen, dansen, goochelen, toneelspelen of musiceren, krijgt hiervoor een vrij podium.
Deelname aan de talentenbeurs is gratis, maar je moet best wel inschrijven.
 
Tenslotte is er ook een inhoudelijke gesprek over het in opmaak zijnde nieuw kaderbesluit sociale huur.  Naast een duidelijke toelichting, gaan we met elkaar in gesprek:  hoe kijken sociale huurders naar deze veranderingen? Wat zijn positieve aspecten, wat wordt eerder als negatief ervaren? Op het eind van de dag trekken we conclusies die we overmaken aan de Minister van Wonen.
 
De dag wordt officieel geopend om 14:00 uur door schepen Tom Balthazar.
Om 17:00 uur is er een afsluitreceptie met lekkere hapjes. De hele namiddag wordt je vergast op diverse verrassingsacts.
 
Deelname is gratis
Voor meer informatie kan je terecht bij Stephanie op 0473 763661 of  stephanie.collingwoode.w@samenlevingsopbouw.be
 
Stephanie Collingwoode Williams
Opbouwwerker
M  0473 76 36 61
 
Samenlevingsopbouw Gent vzw
Blaisantvest 70 | 9000 Gent
 
Project GENSH en Cocreatie Meulestede
Blaisantvest 70 | 9000 Gent

Verloopt

19/11/2016

Bijlagen

Gemaakt om 11/10/2016 8:24 door Claerhoudt Veerle
Laatst gewijzigd op 11/10/2016 8:24 door Claerhoudt Veerle