Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Titel

Aanbod preventie van uithuiszetting

Hoofdtekst

Beste,
 
In het Vlaams Regeerakkoord benadrukt de Vlaamse Regering dat zij het toenemende aantal thuislozen in onze maatschappij wenst tegen te gaan door te investeren in een doortastende aanpak en inzet op preventie van thuisloosheid.
CAW Oost-Vlaanderen kreeg onder andere van de provincie Oost-Vlaanderen projectmiddelen om, naast het reguliere aanbod voor sociale huurders, een aanbod preventieve woonbegeleiding uit te werken voor private huurders.
 
Wat is preventieve woonbegeleiding?
Preventieve woonbegeleiding voor sociale en private huurders is een tijdelijke begeleiding voor huurders die hun woning dreigen te verliezen omwille van problemen met het onderhoud van hun woning, betalingsmoeilijkheden en/of samenlevingsproblemen met als doel in eerste instantie de uithuiszetting te voorkomen en indien dat niet meer mogelijk is dakloosheid te vermijden.
 
Wie kan op welke manier aanmelden?
Elke huurder, verhuurder en dienst die geconfronteerd wordt met een dreiging tot uithuiszetting op de private of sociale huurmarkt kan aanmelden bij de regionale onthaalwerkingen van CAW Oost-Vlaanderen.
 

Omdat vrederechters, OCMW’s en steden en gemeenten vaak als eerste geconfronteerd worden met of geïnformeerd worden over de problematische woon- en leefsituaties van burgers en ze in kader van uithuiszettingen een opdracht hebben, ziet CAW Oost-Vlaanderen deze partners als bevoorrechte partners. Dit houdt in dat bovenstaande organisaties rechtstreeks kunnen aanmelden bij de regionale teams preventieve woonbegeleiding aan de hand van een uniform aanmeldingsformulier in bijlage..
Affiche_PWB.pdfAffiche_PWB.pdfFlyer_PB.pdfFlyer_PB.pdfPWB_Aanmelding 2015.docxPWB_Aanmelding 2015.docx
Hieronder vindt u de contactgegevens voor de regio Gent-Eeklo:

CAW OVL – Team Preventieve Woonbegeleiding
Visserij 153
9000 Gent
Telnr  09/265 89 39.  Permanentie wordt dagelijks voorzien tussen 9 en 10u.
E-mailadres voor aanmeldingen: pwb.genteeklo@cawoostvlaanderen.be.

Verloopt

 

Bijlagen

Gemaakt om 29/04/2015 14:54 door Claerhoudt Veerle
Laatst gewijzigd op 29/04/2015 14:54 door Claerhoudt Veerle