Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Titel

nieuwsbrief novemebr Opvoedingswinkel Gent

Hoofdtekst

't Vallen van 't (herfst)blad
De zomer ligt al ver achter ons. Aan de keukentafel worden school-, werk-, vrijetijds-  en huishoudelijke regimes in elkaar gepuzzeld... Is het door 't vallen van 't (herfst)blad? Of zorgt het najaar voor wat extra opvoedworstelingen? De aanvragen in de opvoedingswinkel kennen een piek! Maar gelukkig blijft het een gezellige drukte! We brengen voor u graag opnieuw een overzicht van onze lopende acties.
Veel leesplezier!
2 Nieuwe vrijwilligers!
Wie onlangs onze etalage passeerde, heeft ongetwijfeld de creatieve sporen van onze nieuwe vrijwilliger, Lisette, opgemerkt. Zij laat onze etalage doen wat ze moet doen: blikken vangen! 

En dra start ook Natalie als vrijwilliger in onze Opvoedingswinkel. Natalie werkt ook bij de Opvoedingslijn, als vrijwilliger, en zal met die ervaring onze permanenties versterken. Wie graag met haar wil kennis maken, komt best langs op donderdagvoormiddag!
Individueel advies op maat.
Nog steeds is onze opvoedingswinkel elke weekdag doorlopend open tussen 9u en 13u (behalve dinsdag). Elke opvoedingsverantwoordelijke, op zoek naar info, advies of een luisterend oor, is op die momenten welkom zonder afspraak!  

Wil je zeker zijn dat je een (ongestoord) gesprek kan voeren met één van onze medewerkers, dan kom je best op afspraak; dat kan élke weekdag tussen 9u en 20u.  

In de opvoedingswinkel zijn geen wachtlijsten. Elke vraag wordt binnen 1, maximum 2 weken opgevolgd. 

Is er behoefte aan een tolk? Of een gesprek op een andere locatie? Geen nood! Maar geef ons zeker vooraf een seintje!

Onze opvoedingswinkel bereikt zeer diverse gezinnen, met tal van uiteenlopende opvoedingsvragen. Momenteel staat de teller van dit jaar op ongeveer 600 contactmomenten. In onze volgende nieuwsbrief brengen we een specifieker overzicht van het gebruikersprofiel!
 
Wisten-jullie-dat... wij heel graag komen waar ouders ook zijn?
Opvoedingswinkel op Wieltjes, onze decentrale accenten in de kijker:

Onze individuele GESPREKKEN met ouders kunnen ook bij jullie OP LOCATIE doorgaan: bij jou in de spelotheek, het inloopteam, de ontmoetingsplek, het buurtcentrum, de school, het wijkgezondheidscentrum... Bel of mail en we maken samen een afspraak. 

Wij maken het thema opvoeding samen met jullie bespreekbaar! In het interactief gesprek 'OPVOEDEN DOE JE ZO... HOEZO?' stimuleren we uitwisseling over gemeenschappelijke opvoedingsthema's en maken we onze werking bekend. Interesse? Wij komen graag tot bij jullie en/of plannen een bezoekje in de opvoedingswinkel. Dit najaar bezoeken we alvast enkele scholen (De Buurt, Sint-Salvator, Nieuwenbosch, De Vlieger...), spelotheek Baloe, projectwerking 'de eerste stappen', wijkgezondheidscentrum Botermarkt. Wie weet ook jouw oudergroep?

De vorige edities van het FORUMTHEATER werden onthaald met luid applaus! De methodiek zet ouders* letterlijk en figuurlijk in de kijker en zet aan tot actie! In 2016 plannen we daarom, in samenwerking met VCOK vzw, opnieuw 4 sessies, waarvan al 2 geboekt (1 daarvan tijdens de week van de opvoeding). Ook interesse om het bij jou in de wijk/organisatie te laten doorgaan? Laat het ons snel weten! 

Samen met het Gents pluralistisch samenwerkingsverband Huis van het Kind gaan wij er prat op dat gezinnen verrijkt worden door ONTMOETINGSPLEKKEN VOOR OUDER & KINDEREN. Dra starten er 2 nieuwe initiatieven, 1 in de wijk Dampoort (Badoe Kadee) en 1 in de Bloemekeswijk ('t Appartement). 

Word je geconfronteerd met opvoedingsvragen van ouders, en weet je niet altijd hoe je kan reageren? Wij ondersteunen met veel plezier jouw team tijdens een INTERVISIE over hoe je kan OMGAAN MET VRAGEN VAN OUDERS!

En tot slot: we werken steeds op maat van m(w)ensen en hun mogelijkheden! Daarin staat zelfredzaamheid absoluut voorop, maar, als dat de drempel voor ouders* extra kan verlagen, zijn jullie zelf ook welkom om hen te TOE TE LEIDEN tot in de Opvoedingswinkel!  
 
Folders & affiches tekort?
Op sommige plekken in Gent zien we nog exemplaren van onze oude folders. Dat zijn de blauwe, met vermelding van o.a. de vroegere openingsmomenten.
Deze mogen dus als klad gebruikt worden, of liever: bij het oud papier gevoegd!

Wie graag enkele nieuwe exemplaren wenst, stuur ons een mailtje met:
- aantal folders + in welke talen
(Nederlands, Duits, Engels, Frans, Turks, Arabisch, Albanees, Russisch)
- aantal affiches
 
Eigen acties in de kijker.
Ben je gestart met een nieuw project, heb je een nieuwe activiteit, wil je  jullie aanbod extra bekend maken, zijn er veranderingen binnen jullie organisatie... en zet je graag dat nieuws in de kijker?

Maak dan gebruik van de etalage van de Opvoedingswinkel! Geef ons door in welke maand je graag materiaal in onze etalage wil plaatsen en of je hierbij ook de creatieve input wenst van Lisette, onze nieuwe vrijwilligster.

Of wil je graag een artikel in onze nieuwsbrief? Dat kan ook!
 

Verloopt

1/12/2015

Bijlagen

Gemaakt om 6/11/2015 14:13 door Claerhoudt Veerle
Laatst gewijzigd op 6/11/2015 14:13 door Claerhoudt Veerle