Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Titel

'Binnen roken is nooit oké' rekent op uw steun!

Hoofdtekst

Kom op tegen Kanker’ lanceert nieuwe campagne
 
Rokende ouders die hun kinderen tegen meeroken willen beschermen, doen helaas vaak de verkeerde dingen, zoals roken onder de dampkap of bij het open raam. Ze beseffen niet dat binnen roken altijd erg schadelijk is. Ze weten niet dat de rookdeeltjes lang in de lucht blijven hangen en zich daarna overal op vastzetten. Zo zitten in Vlaanderen zo'n 68.000 kinderen dagelijks in de tabaksrook. Met ernstige gevolgen voor hun gezondheid.
De nieuwe campagne van Kom op tegen Kanker — 'Binnen roken is nooit oké' — wil rokende ouders ertoe aanzetten om niet meer in huis te roken. Centraal in die campagne staat de interactieve website voor rokers: www.nooitbinnenroken.be.
Even centraal in de campagne staat u als intermediair. Uw rol is van doorslaggevend belang voor het succes ervan. Daarom vragen wij u om deze informatie onder uw collega’s te verspreiden en de campagne mee bekend te maken. Om u te ondersteunen, zijn er posters en folders (zie bijlage). En de website www.passiefroken.be van VIGeZ. Daar vindt u wetenschappelijke informatie over meeroken en roken in huis. Plus tips om er met uw patiënten of klanten over te praten. Als intermediair kunt u meehelpen om de misverstanden over meeroken weg te nemen door het gesprek aan te gaan en kinderen te geven waar ze recht op hebben: opgroeien in een rookvrije thuis.
'Binnen roken is niet oké' is een campagne van Kom op tegen Kanker in samenwerking met VIGeZ en de steun van Logo Gezond+.

Posters, folders, een artikel en vragen
Een poster aan het onthaal, een display met folders aan het loket: het kan een goede aanleiding zijn om met rokende ouders over de gevaren van meeroken te praten. Hebt u geen posters en folders ontvangen of wenst u er bij te bestellen? Ga naar www.passiefroken.be. Plaats ook een artikeltje op je website om de campagne bekend te maken (zie bijlage). Met uw vragen kunt u altijd terecht op info@vigez.be.
 

Met vriendelijke groeten,  
Jasmien Pauwels
Medisch milieukundige
Logo Gezond+ vzw
Baudelokaai 8,  9000 Gent
T 09 235 74 22
F 09 235 74 26

Verloopt

 

Bijlagen

Gemaakt om 13/01/2016 8:14 door Claerhoudt Veerle
Laatst gewijzigd op 13/01/2016 8:14 door Claerhoudt Veerle