Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Titel

Straathoekwerkers  klagen woonnood aan!

Hoofdtekst

 
Straathoekwerkers  klagen woonnood aan!
 
Straathoekwerkers komen dagelijks in contact met mensen op zoek naar een goede, betaalbare thuis. Tegelijkertijd zien we overal onderbenutte ruimte en leegstand. Dit wringt ! Met de actie LEEG HUIS ZOEKT THUIS willen straathoekwerkers deze absurde realiteit aan de kaak stellen. Door onderbenutte mogelijkheden onder de aandacht te brengen willen we het verhaal van  mensen op zoek naar een betaalbare woning vertellen.
 
Oproep tot dialoog en actie
De actie “Leeg huis zoekt thuis” start op 23 juni 2016. We lanceren de website: LEEG HUIS ZOEKT THUIS.BE en verzamelen verhalen van mensen op zoek naar een betaalbare kwaliteitsvolle woning. In diverse Vlaamse steden gaan straathoekwerkers op pad om bordjes met de slogan ‘LEEG HUIS ZOEKT THUIS’  aan leegstaande en onderbenutte ruimtes op te hangen. Op deze bordjes vind je de silhouetten van zes individuen en gezinnen op zoek naar een betaalbare woning.  Hun bijhorende verhalen kan je lezen op de website.
Door de bordjes op grote schaal aan te brengen in verschillende steden doen we appel op een breed publiek. We willen de aandacht trekken van buurtbewoners en passanten, van eigenaars en stadsontwikkelaars, van gelukkige huurders en mensen die nog steeds op zoek zijn naar een  geschikte woning. We willen iedereen laten nadenken over deze onderbenutte ruimtes. We sporen mensen aan hun eigen verhaal te delen via onze website en/of facebook pagina!
 
We roepen beleidsmakers, eigenaars en projectontwikkelaars met aandrang op om, met alles wat in hun macht ligt, het aanbod aan betaalbare kwaliteitsvolle huurwoningen drastisch te verhogen!
 
 
Met deze mail willen we jullie niet enkel op de hoogte brengen van onze actie.  We vragen ook  om onze website en/of facebook pagina te bezoeken en te delen met vrienden, kennissen, collega’s, cliënten en met beleidsverantwoordelijken en ander invloedrijke mensen die je kent. Indien u zelf een website heeft zou een link naar  www.leeghuiszoektthuis.be ook van harte welkom zijn.
 
Alvast bedankt voor je steun en medewerking
 
Deze actie is mee vormgegeven en gedragen door de Gentse straatartiest Pol Cosmo.
Contactpersoon: Tijl Meheus, Tijl.Meheus@stad.gent, 0478888253                         

Verloopt

 

Bijlagen

Gemaakt om 24/06/2016 14:30 door Claerhoudt Veerle
Laatst gewijzigd op 24/06/2016 14:30 door Claerhoudt Veerle