Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Titel

portaalsite zelfmoordpreventie

Hoofdtekst

Als u deze e-mail in tekstformaat ontvangt, zonder afbeeldingen, klik hier!

Pluspunt jg.2 nr.1
www.zelfmoord1813.be online
De nieuwe portaalsite www.zelfmoord1813.be biedt een digitaal platform rond de preventie van zelfdoding. Je vindt er informatie over waar je zelf terecht kan, maar ook hoe je iemand anders kan helpen. Het nieuwe nummer van de 'Zelfmoordlijn 1813’ is gratis, anoniem en altijd bereikbaar. Via de website kan je ’s avonds ook dagelijks chatten. Dit initiatief kadert binnen het Vlaams Actieplan Suïcidepreventie, waaraan Logo Gezond+ vzw ook actief meewerkt.
Vreemd gaan zit in de genen, cannabis in 1 op 10 broekzakken
Met deze en andere slogans wil de Vlaamse overheid met een nieuwe campagne jongeren aan het denken zetten over cannabisgebruik. Zijn de stellingen juist of fout? Denk na, en laat je vooral niet vangen. Want neen, cannabis gebruiken is niet de norm of wijdverspreid. En ja, het houdt wel degelijk gezondheidsrisico’s in. Misverstanden ontkrachten en correct informeren, zo wil de campagne jongeren overtuigen cannabis links te laten liggen.

Lees meer <<
Zwalm klopt Sint-Lievens-Houtem en wint de 10.000 stappen wisselbeker
Zwalm wint de vierde stappenclash tussen gemeentepersoneel van Sint-Lievens-Houtem met een gemiddelde van 9.643 stappen. Zij houden Sint-Lievens-Houtem met 9.492  stappen nipt achter zich. Zwalm neemt op 21 januari  de ‘10.000 stappen wisselbeker’ over van de vorige winnaar Waarschoot. Zwalm mag zich voor een maand de meest actieve werkplek noemen.

Lees meer <<
‘Dans je leven lang!’
Neem deel met uw gemeente, uw vereniging, uw woonzorgcentrum of uw organisatie aan ‘Dans je leven lang!’. Organiseer een seniorenbal, gooi de spieren los met stoeldansen in het WZC, zweet het uit tijdens een golden zumba of laat gewoon weten dat jullie al regelmatig dansen. De boodschap is duidelijk: je bent nooit te oud om te dansen!

Lees meer <<
 
Studiedag Drugpunt
Op deze studievoormiddag laten we iedereen kennis maken met de werking van de provinciale Drugpunten. We zullen het hebben over lokale, bovenlokale en internationale “good practices” en sluiten af met een smakelijke lunch waar tijd en ruimte is om ideeën uit te wisselen.

Praktisch: vrijdag 21 februari 2014 van 9:00 tot 13:30 in het Provinciaal Administratief Centrum, Woodrow Wilsonplein 2, 9000 Gent, € 15, broodjeslunch inbegrepen. Aanwezigheidsattesten worden voorzien

Contact: info@drugpunt.be

 
www.gezondopvoeden.be online
  • Hoe leer je je kind groenten eten?
  • Hoe stel je grenzen rond tv kijken of gamen?
  • Wat als je zoon of dochter over cannabis begint?
Ouders van kinderen en jongeren tussen 2 en 18 jaar kunnen met deze vragen terecht op www.gezondopvoeden.be.

Met behulp van artikels, filmpjes met herkenbare discussies tussen ouders en kinderen, interactieve tests en doe-opdrachten geeft de website ouders de kans om over concrete situaties na te denken of zelf opvoedingsvaardigheden aan te scherpen.

Het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ), Vereniging voor Alcohol en andere Drugproblemen (VAD) en UGent werkten samen om de eerste website in Vlaanderen te maken waar opvoedingsvragen over verschillende gezondheidsthema’s (gezonde voeding, beweging en zitgedrag, tabak, alcohol en cannabis) samen aan bod komen.

Lees meer <<

 
Vlaamse week ‘gezond wonen’
In de week van 24 tot 30 november lanceren de Vlaamse logo’s en het VIGeZ voor de eerste keer de Vlaamse week ‘gezond wonen’. Een officiële naam kreeg de week nog niet, maar we signaleren de datum al zodat partners dit al in hun agenda kunnen noteren.
Later dit jaar volgt een menukaart met een ruim aanbod van projecten en instrumenten die een lokaal bestuur of een lokale organisatie kan inzetten om te werken aan een gezonder binnenmilieu.
Ongezonde binnenlucht kan immers veel gezondheidsproblemen veroorzaken zoals astma, allergie en andere luchtwegproblemen. Gelukkig zijn de meeste van deze
risico’s te voorkomen.

En net daarom willen we meer aandacht voor een gezond binnenmilieu.

Een warme oproep dus om de week van 24 november te markeren in de
agenda zodat we samen een succes kunnen maken van de eerste
Vlaamse week ‘gezond wonen’.

 
powered by Addemar / Vanden Broele
 
Klik hier om uit te schrijven.

Verloopt

 

Bijlagen

Gemaakt om 12/02/2014 8:48 door Claerhoudt Veerle
Laatst gewijzigd op 12/02/2014 8:48 door Claerhoudt Veerle