Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Titel

+++ TURKIJE AAN DE LEIE | TINA DE GENDT (Het verhaal van Turkse gastarbeiders in 'het New York van België')+++

Hoofdtekst

Beste,
Via deze nieuwsbrief herinneren we je graag aan de eerstvolgende lezing in vzw JONG.  Op donderdag 12 juni 2014 brengt Tina De Gendt het verhaal van de eerste Turkse immigranten in Gent.  Tina De Gendt schreef nalv 50 jaar migratie, het boek 'Turkije aan de Leie' en schetst zo het verhaal van de eerste Turkse Gastarbeiders en hoe zij migratie beleefden doorheen de jaren.

Er zijn nog plaatsen vrij voor deze lezing, dus als je je nog niet inschreef, doe dit dan nog snel.
Hieronder vind je meer informatie mbt de lezing!

Op donderdag 12 juni 2014 brengt Tina De Gendt het verhaal van de eerste Turkse immiganten in Gent. Tina De Gendt schreef nalv 50 jaar migratie, het boek 'Turkije aan de Leie' en schetst zo het verhaal van de eerste Turkse Gastarbeiders en hoe zij migratie beleefden doorheen de jaren.

Tina De Gendt is historica en werkt als freelance journalist voor onder meer De Morgen. Ze is gids in Gent en samen met dr. Jozefien De Bock, die in het nawoord van het boek ook kort de niet-Turkse migratie in Gent schetst, curator van het STAM-project 'Blijven Plakken. Meer dan vijftig jaar migratie naar Gent'. Daarnaast is ze adviseur voor de tentoonstelling over arbeidsmigratie in het MIAT.

In 2014 is het precies 50 jaar geleden dat de eerste Turkse immigranten in Gent arriveerden om er in de leeggelopen textielfabrieken te gaan werken. Een verjaardag die niet onopgemerkt voorbij zal gaan.
Vandaag leven er zo'n 20.000 Turken in Gent. Bijna 1 op de 10 Gentenaars heeft Turkse roots.
Al die tijd bleef hun verhaal - een verhaal van toeristenarbeiders die zich vermomden als hippies in de jaren zeventig, van vollopende volkswijken, van pita en Mercedessen in de sociale woonwijk - onverteld. Tot nu.

--- Praktisch ---
Locatie: vzw JONG, Antwerpsesteenweg 195 te Sint-Amandsberg
Aanvang: om 14u00

Verloopt

13/06/2014

Bijlagen

Gemaakt om 6/06/2014 8:55 door Claerhoudt Veerle
Laatst gewijzigd op 6/06/2014 8:55 door Claerhoudt Veerle